header

Trouwen: het pak en de jurk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trouwen: het pak en de jurk

Gisteren was het zover. We gingen met ouders en schoonouders op weg naar de Honeymoon Shop in Rotterdam om daar naar pakken en trouwjurken te kijken.

Zoals ik in mijn artikel over het aanzoek al vertelde ben ik dol op trouwen en alles wat daar bij komt kijken. Dat maakt de spanning voor het passen van je eigen jurk torenhoog.

Doemscenario’s 

Er zijn verschillende doemscenario’s door m’n hoofd gegaan. Stel niets staat me mooi en ik vind geen enkele jurk mooi. Stel ik vind alle jurken mooi, wat dan? Ook vrienden en familie konden me niet helpen, want iedereen vond het moeilijk in te schatten wat voor jurk ik zou gaan kiezen.

Ook Frank maakte zich wat zorgen. Niet perse voor zichzelf, maar omdat ik zoveel waarde hecht aan een goed pak. Haha, de schat. Gelukkig heb ik de moeders, die hebben vast gezorgd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

De honeymoonshop 

Iets voor elf hadden we afgesproken met Frank’s ouders voor de winkel van de Honeymoon Shop. Stipt om 11 uur werden we met nog 2 andere groepen binnen gelaten. We waren het enige bruidspaar, dat samen kwam. Het leek me leuk om synchroon wat uit te zoeken, zonder elkaar te zien, zodat het echt een bijzondere dag voor ons allebei zou worden.

Frank en ik hadden allebei een consulent, die tussentijds even bij elkaar gingen spieken om te kijken of we goed matchen. Ook de moeders hebben ons beide gezien. De vaders moeten wachten tot de bruiloft, voordat ze me mogen zien.

Het was echt een experience. Ik zat op de bovenste verdieping. Dat was echt een zaal met een grote spiegel, bankjes voor de gasten en de pashokjes. Toen gingen we mijn wensen bespreken en gelukkig wist mijn consultent precies wat ik bedoelde. We heb een rondje door de zaak gedaan en een 6-tal jurken uitgezocht.

Het pashokje

In het pashokje kreeg ik een kanten corselet. Ik probeerde hem aan te doen en kwam tot de conclusie, dat het van z’n leven niet dicht zou gaan passen. Ik vroeg dus om een grotere maat. Mijn consultent vroeg of ze het even mocht proberen en toen zat ik in een loeistrak kanten dingetje. Ik vroeg nog of ze zeker wist dat dit de bedoeling was, maar dat wist ze zeker. Daar overheen ging de hoepel onderrok. Ik keek in de spiegel en snapte meteen waarvoor het corselet was, want wooooww zo’n taille had ik nog nooit gehad.

De spanning steeg toen de eerste jurk over mijn hoofd ging en ik dicht werd gemaak met ritsen, knoopjes, haakjes en klemmen. Ik ging het hokje uit en probeerde de gezichten van de moeders te lezen. Ik moest op een plateautje, zodat zij en ik het goed konden zien. De jurk was fantastisch en mijn grootste angst bleek onterecht, want ik zag er oogverblindend uit.

Er volgden nog meer jurken, tot DE jurk kwam. In het pashokje keek ik al in de spiegel en ik dacht pfoe, dit kan wel eens een kanshebber zijn. Ik kwam het hokje uit en meteen zag ik aan de moeders, dat ze het echt bij me vonden passen. Na deze jurk nog wat gehannes met andere jurken, maar mijn oog bleef iedere keer weer dwalen na DE jurk. Voor de zekerheid DE jurk met de eerste vergeleken en er was geen twijfel mogelijk.

In de tussentijd had Frank door mijn wensenlijst veel meer moeite. Hij heeft zo’n 6 pakken geprobeerd na het schijnt en heeft uiteindelijk een mooie kunnen vinden. Volgens mijn vader stond het grasgroen met pimpelpaarse pak Frank gewoon echt het beste.

Het gevoel

Bruiden zeggen altijd, als je de jurk gevonden hebt, dan voel je het gewoon. Ik kan je nu vertellen, dat het waar is. Ik had deze experience voor geen goud willen missen. Thuis hebben we de bubbels open getrokken en gegeten en getoast op deze mijlpaal. Wat was het een onwijs leuke dag.

Geen foto’s, want het pak en de jurk blijven geheim tot 20 mei!  Ik kan in ieder geval weer wat wegstrepen van de lijst, want gisteren zei ik: YES, to the dress!!!